Kate (Brittany Snow) új iskolába került, megint, hála állandóan költözködő anyjának (Jenny McCarthy). S mint minden suliban, itt is levegőnek nézik. John Tucker (Jesse Metcalfe) a suli legmenőbb sráca, aki kosarazik, és hajtja a lányokat. Egyszerre mindjárt három barátnője is van, Heather (Ashanti), Beth (Sophia Bush) és Carrie (Ariel Kebbel). Amikor a három lány számára világossá válik, hogy John átverte őket, egymásnak esnek, és Kate az, aki azt tanácsolja, bosszulják meg a fiú viselkedését. Így hát Kate is a csapatba kerül, és bár John mindegyik lánnyal szakít, megtalálják a módját, hogy revansot vegyenek. S bár Kate szíve inkább John öccséhez, Scotthoz (Penn Badgley) húz, mégis belemegy a játékba, hogy John barátnője legyen. És – hála a lányok segítségének – John Tucker beleszeret Kate-be.

Brittany Snow (Kate) és Jesse Metcalfe (John) a Dögölj meg, John Tucker! című filmben

A Dögölj meg, John Tucker is népesíti az amerikai tinifilmek táborát, amelyben nincsen túl sok eredetiség. Az alapszituáció annyira tucat (menő fiú, szerencsétlen lány, lúzer öcs), hogy nulla gondolkodással is ki lehetett találni. Mindazonáltal a film nem volt olyan rossz. A legviccesebb részek egyértelműen azok, amikor a lányok megpróbálnak kibabrálni Johnnal. S bár klisé klisét követ, és végül még Kate-et is leveszi John a lábáról, de aztán kiborul a bili, és minden a helyére kerül. A sztoritól ne vágja senki hanyatt magát, de a készítők sem hiszem, hogy világmegváltó alkotást szerettek volna letenni az asztalra. Brittany Snow kellemes jelenség a filmben, mindazonáltal érthetetlen számomra, miért nem kedvelte Kate-et senki, ezt mondja legalábbis a filmben. Ez egy kicsit megingatta a hitem, hiszen Kate se nem antiszociális, se nem fura, még csak nagyon csendes sem, szóval a karakterek megformálásával adódott a készítőknek némi gondja. Mindazonáltal a filmben van humor, amin lehet mosolyogni és nevetni, szerencsére nem az tipikus szex-hányás-piálás vonal.

Egyszer mindenképpen nézhető darab, de bennem nem hagyott kifejezetten mély nyomot. Ajánlom könnyed hétvégékre, elsősorban a fiatalabb generációnak.

Értékelésem: 5/10.

Fontosabb információk a filmről

Magyar cím: Dögölj meg, John Tucker!
Eredeti cím: John Tucker must die
Készült: 2006
Nemzet: amerikai
Stílus: tinivígjáték
Rendező: Betty Thomas
Főbb szereplők: Brittany Snow, Jesse Metcalfe, Penn Badgley

Díjak, jelölések

Arany Málna-jelölés: a legrosszabb női epizódszereplő (Jenny McCarthy)

Címkék: 2006 tinivígjáték Dögölj meg John Tucker John Tucker must die

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr674877509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása