Ted (2012)

 2012.11.01. 09:33

Ki hallott már olyat, hogy egy plüssmackó egy gyerekkori kívánság hatására életre kel? Márpedig John (Mark Wahlberg) plüssmedvéjével pontosan ez történik. Ám a mackó, Ted, nem az az édes, kis aranyos medvebocs lesz, épp ellenkezőleg. Ted iszik, drogozik, káromkodik, és állandóan bulizik. John barátnője, Lori (Mila Kunis) pedig egy idő után megelégeli azt, hogy Ted fontosabb Johnnak, mint ő, ezért arra kéri kedvesét, költöztesse el a mackót. Ám annak ellenére, hogy Ted elköltözik, még mindig ők maradnak a legjobb barátok, és Lori csak a második helyre pályázhat.

John (Mark Wahlberg) és Ted (szinkronhangja: Seth MacFarlane)

Izgatottan vártam a Tedet, főleg a hihetetlen alapsztori miatt is. Az első tíz perc mesélése után belevágtak egyből a lecsóba, és olyan hirtelen zúdult rám Ted lehetetlen, káromkodós és ízléstelen humora, hogy az szinte arcon csapott. Már az első pár perc után sok lett Tedből, és az volt a legszomorúbb az egészben, hogy ennek ellenére mégis a medve vitte a hátán a filmet. A film többi járataiban igazából semmi nem történik, és emiatt elég unalmas. A karakterek sem túl egyediek, nincs bennük semmi, ami izgalmas vagy érdekes lenne.

Mi, emberek csakugyan káromkodunk, de azért nem annyit, mint Ted a filmben. Már sértő volt a füleimnek a sok bazzegolás meg anyázás, minden mondatban kellett lennie valami fülsiketítő trágárságnak. Ettől a film eléggé taszító lett, az első fél óra után már azt kívántam, legyen vége. Még el tudom fogadni, hogy egy filmben trágárság van, de az öncélú, csak ebből álló műveket igazi szennyeknek tartom. Egy-egy fingós- szarós poén is elmegy, általában az olcsó tinivígjátékok próbálják ilyen jellegű poénokkal elütni a játékidőt, de a Ted egyszerűen nekem már sok volt.

Hogy valami pozitívumot is mondjak, Donny (Giovanni Ribisi) karaktere nagyon eltalált volt, mint pszichopata medverabló. Egy-két jó pillanata azért volt a mozinak, amit megmosolyogtam, de nagyjából ennyiben ki is merült a dolog. Sajnos ezen kívül semmi nem fogott meg a filmben. Akik szeretik a trágár poénokat, azoknak bizonyára be fog jönni a mozi, szóval inkább nekik ajánlom.

Értékelésem: 2/10.

Fontosabb információk a filmről

Magyar cím: Ted
Eredeti cím: Ted
Készült: 2012
Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Rendező: Seth MacFarlane
Főbb szereplők: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane

Címkék: vígjáték 2012 Ted

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr414877447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása