A kis Andy igazán boldog fiúcska, különösen imád a játékaival játszani. Kedvenc figurája Woody, a cowboy, aki hősként menti meg a kisasszony, és a többi játék életét. Ám amikor az emberek nincsenek a szobában, a játékok megelevenednek. Mindegyik igazi kis egyéniség, van köztük műanyag dinoszaurusz, malacpersely, rajztábla, spirálkutya. A játékok számára két nap van, ami nagy jelentőséggel bír: a Karácsony és Andy szülinapja, hiszen ilyenkor a fiú bárkitől kaphat egy új játékot, ami számukra azt jelentheti, hogy feledésbe merülnek. Így is történik, Andy egy űrharcos figurát kap, Buzzt, aki tényleg elhiszi magáról, hogy neki bizony küldetése van. Woody el van kenődve, ugyanis hamarosan Buzz lesz Andy kedvenc játéka, és elhatározza, hogy megszabadul tőle. Buzz kiesik az ablakon, Woodyt pedig magával viszi Andy, végül azonban mindkét figura egyedül marad egy benzinkúton. Az idő vészesen fogy, Andynek és Buzznak sietnie kell, mert Andy családjáért másnap érkezik a költöztető autó.

A Pixar stúdió 1995-ben mutatta be az első igazi számítógéppel készült animációs filmjét. Az úttörőnek számító alkotás igen hálás témához nyúlt, a játékokhoz. Az animáció szépre sikeredett, a karakterek pont olyanok, mint amilyennek lenniük kell. Furcsa, rám a mellékszereplők sokkal nagyobb benyomást tettek, mint a főhős, Woody, akinek a többiekhez képest kicsit sótlan a karaktere. Természetesen erről gazdája, Andy nem tudhat, hiszen akkor talán másik karakter lenne a kedvence. Nekem mindenesetre a dinoszaurusz jött be a legjobban, de jópofán ábrázolták a műanyag katonákat is, akik halálos komolysággal vetették bele magukat a küldetésekbe. A szomszéd játékgyilkoló gyerek is kellően idióta volt, a mutáns játékfigurákról pedig egy jó ideig nem lehetett sejteni, hogy olyanok-e, mint a gazdájuk. Végül persze Woodynak és Buzznak sikerül kiszabadulniuk a szadizó gyerek karmai közül, és visszatérni a gazdájukhoz. Buzz pedig beletörődik abba, hogy ő csak egy játék, a játékok pedig végül befogadják őt.

Mindenképpen jó kis szórakozás a Toy Story, még így évekkel később is. Picit hiányérzetem volt a poénokkal kapcsolatban, Woody és Buzz jeleneteinél kizárólag utóbbinak volt néhány jó kijelentése. Mindazonáltal kellemes szórakozás, főleg talán a kisebb korosztálynak, de felnőtteknek is bátran ajánlom.

Értékelésem: 7/10.

 

 

Címkék: 1995 animációs Toy Story Játékháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr354883614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.11.08. 09:17:34

Szerintem a valaha volt legjobb animációs film. És kivételes alkotások egyike, amik egy egész trilógiára levetítve nagyon magas szintet képviselnek.

nálam 10/10
süti beállítások módosítása