Elle Woods (Reese Witherspoon) tipikus plázacica külsejű lány: szőke haj, műköröm, divatos ruhák. Életét a divat, a barátnők, a vásárlás, a kiskutyája és szerelme, Warner (Matthew Davis) teszi ki. Elle úgy érzi, eljött az idő, amikor Warner megkéri a kezét, de a lánykérés másképp alakul, Warner dobja a lányt. Bár Elle el van kenődve, végül egy újságcikk miatt úgy határoz, felveszi a kesztyűt, és bebizonyítja, hogy okos, ezért jelentkezik a Harvard jogi karára. Elle-t annak rendje és módja szerint felveszik, de amikor a Harvadra kerül, több kellemetlen dologgal találja magát szembe. Először is társai nem igazán fogadják be, másrészt pedig kiderül, hogy Warner már eljegyzett egy lányt, Vivant (Selma Blair). Ám Elle úgy dönt, hogy nem adja fel, barátot is talál Paulette (Jennifer Coolidge) személyében, és bekerül Callahan professzor (Victor Garber) mellé jogi gyakornoknak.

A film igazi kis fricska. Az emberekben számtalan előítélet létezik, a szőke nők pedig rengetegnek vannak kitéve, elég ha az ostoba viccekre gondolunk. Persze nem elég, hogy Elle szőke, még elég butuskán is viselkedik, nem csoda hát, ha mindenki lenézi, és csak a külsejéért szeretik. Nincsenek benne térdcsapkodós poénok, de lehet derülni néhány pillanaton. Reese Witherspoon ügyesen vitte vászonra a butuska szöszit, mintha ráöntötték volna a szerepet. Érdekes volt Selma Blairt utálatosnak látni (a Kegyetlen játékokban együtt szerepelt Reese-zel, és ott ő volt a megtestesült naivitás) Néha a film azonban átcsap számomra irritálóba, Elle két főiskolai barátnőjét legszívesebben leütöttem volna a második mondatuk után. Tipikus csajos film a Doktor szöszi, a való élet paródiája, ami elsősorban lányoknak készült, de bátrabb férfiak is megpróbálkozhatnak vele. Egy csajos estén kiváló kikapcsolódást nyújthat.

Értékelésem: 6/10.

Címkék: 2001 vígjáték Doktor Szöszi Legally blonde

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr234883588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása