A filmnek akár a Marley és mi címet is lehetett volna adni, hiszen tulajdonképpen itt nem csak Marley meg Johnról van szó. A romantikus vígjáték besorolás egyszerűen nevetséges (láttam már ilyet), a film ugyanis egyáltalán nem az, sőt, a családi dráma címke lenne a legmegfelelőbb talán.

Elég kevés humor van a filmben, így vígjátéknak nem igazán lehet titulálni. Marley pár vicces megmozdulása mosolyogtató, de szívből kacagni úgy igazából nem lehet a filmen. A legnagyobb baj a Marley meg énnel az, hogy nem bontakozik ki benne semmi igazán. Bekerül egy rossz magaviseletű kiskutya egy fiatal házaspárhoz, Jennyhez (Jennifer Aniston) és Johnhoz (Owen Wilson) aki tör-zúz mindent, amit ér, az első fél óra nagyjából erről szól. Az első fél óra lepergése után azonban Marley mintha teljesen háttérbe szorulna, és előtör a filmből a dráma. A film azonban itt is csak csepegtet, igazi, mély dolgokat nem tár elénk. Jenny és John házassági konfliktusai, a gyerekneveléssel járó problémák és lemondások viszonylag felületesen vannak bemutatva a filmben. Ebből ki lehetett volna hozni több mindent, de a gyors időbeni ugrások miatt erre egyáltalán nem volt lehetőség. Néha nem tudtam megmondani, hogy egy kutyás családi matinét vagy egy kőkemény drámát nézek, a film ugyanis ennek a két stílusnak a határvonalán lépkedett, de nem mindig túlságosan jól.

John és barátja Sebastian kapcsolata elég jól meg van oldva a filmben. Sebastian John álmainak és vágyainak a megvalósult alakja, minden, ami számára nem jött össze: a nagy szakmai sikeresség, utazások, függetlenség, nőfalás. Az utolsó találkozásukkor úgy tűnik, mintha John már egyáltalán nem is bánná azt az életet, ami neki jutott. A film előre haladásával mintha Marley is egyre inkább háttérbe szorult volna, a gyerkőcök megnövésével láthattuk, hogy bizony a kutya öregszik. Igencsak szívfacsaróra sikeredett az utolsó néhány perc, Marley röpke életének a vége, amit minden állattartó előbb vagy utóbb át fog élni.

A színészi játékok tűrhetőek, sem Aniston, sem Wilson nem játssza le egymást, egyikük sem művi vagy mesterkélt. Tulajdonképpen semmi nem kifejezetten kiemelkedő a Marley meg énben, mégis egészen jól lett összerakva. Hiányosságok voltak benne, de egyszer mindenképpen megnézhető. Azok számára azonban nem ajánlott, akik tényleg egy kis délutáni romantikus szórakozásra vágynak, mert ez a film annál azért jóval több.

Értékelésem: 7/10.

Fontosabb információk a filmről

Magyar cím: Marley és én
Eredeti cím: Marley and me
Készült: 2008
Nemzet: amerikai
Stílus: családi, dráma, vígjáték
Rendező: David Frankel
Főbb szereplők: Jennifer Aniston, Owen Wilson, Eric Dane

Címkék: vígjáték 2008 dráma családi Marley meg én Marley and me

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr634877474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása