William (Hugh Grant) unalmas életet él Notting Hillben. Van egy kis útikönyveket árusító könyvesboltja, ami nem megy túlságosan jól. Elvált, jelenleg egy furcsa szerzettel, Spike-kal (Rhys Ifans) lakik együtt. Álmodozik a szépséges sztárszínésznőről, Anna Scottról (Julia Roberts), aki egy nap váratlanul felbukkan William könyvesboltjában. A véletlen folytán William újból találkozik Annával, sikerül leöntenie üdítővel, ezért felviszi a színésznőt a lakásába, hogy átöltözhessen. Búcsúzáskor Anna megcsókolja, később pedig újra felkeresi a könyves fiút.

Valljuk be, ki ne ábrándozott volna akár egyszer is arról, milyen lehet az élete egy sztár mellett?! Legyen énekes, színész, zenész vagy akárki, a lényeg az, hogy mindenki ismeri a nevét és életének minden momentumát. A valóságban ritkán jön össze híresség civillel, ha esetleg mégis, gyakran kudarcba fullad a kapcsolat. William beleszeret mindenki álmai nőjébe, Annába, ám ez a szerelem nem túlságosan megvalósítható. Egyrészt Anna szupersztár, míg főhősünk egy könyvesboltot vezet, a nő Amerikában él, William Angliában, két teljesen más dimenzióban mozog a két főhős. A filmnek a legnagyobb erőssége a mellékszereplőkben rejlik, valahogy sikerült jobban kidolgozniuk őket, mint magát a főhősöket.

Ez egyrészt kár, másrészt viszont jó látni a mellékszereplők jeleneteit. Spike-ot, a tökéletesen antiszociális, életképtelen életművészt, vagy William húgát, Honeyt, aki a maga stílusában legalább annyira bolond lányt, mint amilyen Spike. De William bármelyik barátját vagy munkatársát vesszük górcső alá, sokkal egyedibb, szellemesebb karakter mind, mint William vagy Anna. Roberts kisasszony simán hozza a kissé hűvös és távolságtartó sztár szerepét, Hugh Grantről pedig eddig is tudtuk, hogy a romantikus vígjátékok szerepeit tudja csak tökéletesen hozni.

Egy kicsit sajnálom, hogy az egyébként humorokkal megtűzdelt sztorit sokszor elmossa a nyál és a hollywoodi giccs, de hát a romantikus vígjáték műfaj már csak ilyen. A Sztárom a párom a 90-es évek egyik legismertebb romantikus vígjátéka, egyszer mindenképpen megnézhető, a közepesnél egyértelműen jobb, de a két óra játékidő kicsit sok volt ebből az álomgyári ömlengésből.

Értékelésem: 6/10.

Címkék: 1999 romantikus vígjáték Sztárom a párom Notting Hill

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr454883726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása