Holiday - The holiday (2006)

 2012.10.31. 09:28

A film középpontjában két nő áll, akik élete a legkevésbé sem hasonlítható össze. Egy dolog közös bennük, mindketten magányosak. Iris (Kate Winslet) egy kiadónál dolgozó angol nő, aki meglehetősen érzékeny, romantikus típus. Iris reménytelenül szerelmes kollégájába, Jasperbe (Rufus Sewell), de a férfi csak kihasználja a hősszerelmes Irist, hogy kénye-kedvére szórakozhasson vele. Amikor kiderül, hogy Jasper eljegyzett egy másik nőt, teljesen összeomlik.

Amanda (Cameron Diaz) épp Iris ellentéte, határozott, ambiciózus, és túlontúl karrierista, aki reklámfilmek készítésével foglalkozik. A férfiak számára csak pótlékok, amikor megtudja, hogy barátja lecserélte őt a titkárnőre, egyből kidobja. Élete nagyon stresszes, és úgy érzi, muszáj elszabadulnia a munkájától, ezért el akar utazni. Elkezd nyaralót keresni, és egy otthoncsere keretein belül beszél Irisszal. A házcsere 2 hétre megköttetik, így hát Iris Los Angelesbe, Amanda Surreybe utazik, hogy egyedül töltse a Karácsonyt.

Bár mindketten pasiktól mentes két hetet képzelnek, ez egyik nőnek sem adatik meg: Iris megismerkedik Amanda munkatársával, Milesszal (Jack Black), Amanda házába pedig váratlanul betoppan Iris bátyja, Graham (Jude Law).

Cameron Diaz és Jude Law a Holiday című filmben

A film tulajdonképpen hozza a romantikus vígjátékok stílusát: egy kis szomorúság, új szerelem, és természetesen hepiend. A színészi játékokra úgy gondolom, nincsen panasz, bár semmi extrán kiemelkedőt nem láthatunk benne, az angol táj bemutatása is egész kellemes. A 2 óra 15 perces játékidő viszont elég hosszú, és sokszor nincs nagyon kitöltve, ezért néha vontatott lehet. Igazából a műfaján belül mindenképpen nézhető alkotás, de ha a 10-es skálán mindent egybevetve osztályozom (azaz más filmekkel összehasonlítva), akkor a közepesnél éppen csak jobb. Ajánlom téli délutánokra kikapcsolódás gyanánt, és a romantikus vígjátékok szerelmeseinek, nekik biztosan nem fog csalódást okozni ez a film.

Értékelésem: 6/10.

 

Fontosabb információk a filmről

Magyar cím: Holiday
Eredeti cím: The Holiday
Készült: 2011
Nemzet: amerikai
Stílus: romantikus vígjáték
Rendező: Nancy Meyers
Főbb szereplők: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black

Címkék: 2006 romantikus vígjáték Holiday The holiday

A bejegyzés trackback címe:

https://kritikusszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr994875292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása